Kello Riinan emälinja

Riina

Riina hankittiin Pilvipolun kenneliin Tanskasta, koska sen suvussa on isoäitinä harvinainen Niikku-kantakoira. Nyt kymmenen vuoden kuluttua voidaankin todeta, että Niikun suku on Riinan kautta laajentunut.

Riina on luonteeltaan iloinen, itsepäinen, vilkas ja mutkaton koira. Poropaimennuksessa sillä löytyi intoa, mutta jarruja vähän puuttui. Riina pyrki tekemään homman itsenäisesti ilman ohjaajaa. Se on harrastanut isäntänsä ja omistajansa Veikko Liljan kanssa pelastusetsintää. Ihmisystävällisenä ja ahneena koirana Riina onkin hyvä löytämään maalimiehiä. Riina pysyy metsäretkillä hyvin Veikon matkassa ilman hihnaa. Joskus on pieni vallattomuus iskenyt ja se on hetken juossut hirven perässä. Mutta koskaan se ei ole karannut omille retkilleen. Pihassa sitä on aina pidetty vapaana.

Riina on luonnetestattu saaden 170 pistettä. Elämänmuutoksen takia Veikko joutui luopumaan Riinasta. Uusi hyvä eläkeläiskoti löytyi Helsingistä.

Riina on ollut aina terve, astutukset ja synnytykset ovat sujuneet mutkattomasti. Se on runsasmaitoinen, hyvä emä. Riina on A-lonkkainen, tervesilmäinen ja se on testattu vapaaksi prcd-PRA sairausgeenistä.

Ulkonäöltään Riina on pienikokoinen, hyvin kulmautunut, pitkärunkoinen ja erittäin kaunisilmeinen narttu.

Riina

Riinan tyttäret ovat olleet yleensä luonteeltaan samantapaisia mutta useimmat pehmeämpiä kuin Riina. Jälkeläiset ovat vielä melko nuoria. Toistaiseksi ei ole ilmennyt mitään sairautta, jota Riina selvästi periyttäisi. Riina tuntuu periyttävän aika vahvasti ulkomuotoaan, erityisesti ilmettään. Myös kihara karva näyttää periytyvän vahvasti.

Riina ja tyttäret

Riinan ja Kievraduv´va Tsahpin Cugu-cugut olivat viimeinen Pyytivaaralla syntynyt Pilvipolun pentue: Cugu-Cugu, Riina, Nalla-Cugu ja Niikku-Cugu

Riinan ensimmäisestä pentueesta sukua on jatkanut Riinan tytär Pilvipolun Lazzarella eli Cella. Cella on Kajaskiven kennelin lähtönarttu. Se on pärjännyt erinomaisesti poropaimennuskisoissa. Vuonna 2002 Cella oli paras paimensukuinen, 2005 se oli kilpailun toinen.

Cella paimentaa

Toisesta pentueesta Seemun kanssa syntyi vain yksi tyttö Pilvipolun Promille, joka ei ole jatkanut sukua.

Kolmannesta pentueesta Pilvipolun Mikkomallikkaan kanssa suku on jatkunut Pilvipolun Lähteensulan eli Kielan pennuissa (i Pukravaara Muohta Luhkka).

Kiela ja pennut

Kiela pentuineen kotipihallaan.

Neljäs Beana-pentue Riinalla oli Joikun kanssa. Joikun isä on Kukkipuun Tshokka ja emä Taikun tytär Pilvipolun Kaisma Keiju. Sukua ovat jatkaneet Sarmi-Beana ja Saaga-Beana. Saagan pentueessa Pilvipolun Korpinkivi (i Liehkun Aslan) sairastui epilepsiaan 1,5v.

Riina, Sarmi-Beana ja Joiku

Riina poikansa Pilvipolun Sarmi-Beanan ja ex-miehensä Joikun kanssa Itälän laiturilla

Saaga

Pilvipolun Saaga-Beanalle syntyi viime kesänä Onni-pentue Pilvipoluilla, isänä Liehkun Aslan.

Riinan viimeinen Cugu-pentue ( i Kievraduv´va Tsahpi) on vasta kaksi vuotias. Sijoitin siitä narttupennun Pilvipolun Cugu-Cugun eli Kuuran.

Riinan jälkeläisistä on luonnetestattu neljä Lazzarella ( 142p), Sarmi ( 205p), Nalla-Cugu(140p) ja Villa-Cugu ( 172p).

Cugu-Cugu

Riinan ja Tsahpin jälkeläiset Pilvipolun Tsahpi-Cugu ja Cugu-Cugu