kirjat

valokuvat


suakkunoita

Pilvipolun kennel


maatiaiset

sh-ori Pilven Poika
arkisto

yhteystiedot
 

Lehtiarvosteluja kirjastani Maatiaisten matkassa

Suomen Luonto 1/07

Kirsti Hassinen kertoo värikkäästi 25-vuotisesta yhteiselostaan suomalaisten maatiaisrotujen edustajien kanssa. Hassisen kuusihenkisessä perheessä saivat paikkansa niin kyytöt, suomenlampaat ja -vuohet, maatiaiskanat ja kissat kuin monet muutkin alkuperäisrotujen jäsenet.
Kirja antaa paljon tietoa maatiaisten elintavoista ja luonteesta. Pääpaino on hauskoissa sattumuksissa ja eläinten yllättävissä kyvyissä. Hassinen kertoo, että hänen lapsensa oppivat maatiaisten kautta monia asioita luonnosta ja toisten huomioonottamisesta. Varsinkin vuohia pidetään kirjassa erittäin sopivina eläiminä lapsiperherheeseen.
Kirjoittaja kuvaa myös, miten eläimet toimivat hänelle terapeuttisina lohduttajina ja monien onnenhetkien tuojina. Hän uskoo, että maatiaisilla on paljon käyttömahdollisuuksia seuraeläiminä.
Maatiaisten matkassa on tärkeä puheenvuoro näiden eläinten säilyttämisen puolesta. Samalla kirja on viihdyttävää luettavaa kaikille eläinten ystäville.
Riku Cajander


Opettajan tietopalvelu


Sivistys.net vapaan sivistystyön ja aikuiskasvatuksen kohtauspaikka:
Elävät tarinat maatiaisten kanssa eläneen perheen vaiheista ja runsas kuvitus houkuttelevat kirjan lukijoiksi niin aikuiset kuin lapset. Maatiaisen matkassa sopii hyvin myös koulujen ja oppilaitosten perusteokseksi suomalaisista alkuperäisroduista.


Suomenmaa 15. 6. 2006

Samuli Välimäki, pieniä pätkiä koko aukeaman jutusta, jossa haastateltiin kirjoittajaa:

Kirsti Hassisen uusi kirja Maatiaisten matkassa (Maahenki) julkaistiin toukokuussa. Siinä esitellään kaikki kotimaiset maatiaisrodut mehiläisistä kanoihin ja sikoihin. Näyttävä kuvakirja on samalla vetoomus maatiaisrotujen säilyttämisen puolesta... Rehellisistä loppusanoistaan huolimatta- tai kenties juuri niiden ansiosta- kirja miellyttää lukijaansa.


Maaseudun Tulevaisuus 19.5.2006

"Kirsi Hassisen (ent. Liljan) kirjoittama kirja Maatiaisten matkassa kertoo elämänläheisesti ja sujuvasti suomalaisista maatiaisroduista ja Liljan perheen vaiheista 25 vuoden ajalta.

Kirjalle on tunnusomaista suuret tunteet. Välillä kirjailija kuvaa hyvin ankeatakin elämää lempeästi ja lämmöllä, välillä taas puolustaa suurella kiihkolla suomalaisten alkuperärotujen asemaa ja säilyttämistä."

"Enemmän lukuromaani kuin tietokirja
Kauniisti taitettu ja kuvitettu kirja ei ole varsinainen tietokirja, vaikka siinä esitelläänkin hyvin kattavasti suomalaiset maatiaisrodut, niiden esiintyminen ja ominaisuudet. Enemmänkin se on mielenkiintoinen lukuromaani, joka elämänläheisten sattumusten ja perheen vaiheiden ohessa kertoo hiukan tavallista romaania enemmän asiatietoja maatiaisroduista ja niiden säilyttämisestä."

"Jos rakastat maalaismunia, vuohenmaitoa, lehmän lämmintä kuvetta, kanervahunajaa, kavionkopsetta soratiellä, koiran pentuja, kissankehräystä, lampaanvillaa, niittyjä ja lumihankia, tule mukaani maatiaisten matkassa Vuorelan punaiseen mökkiin, Valamon Luostarinmäelle ja pohjoiskarjalaisiin vaaramaisemiin!" kehottaa Kirsi Hassinen.

Tätä kaikkea Maatiaisten matkassa todella tarjoaa lukijalleen.

Kirja sopii hyvin lahjaksi eläinten ystäville. Mutta siitä löytyy myös syvempää tietoa alkuperäisroduista ja niiden asemasta sekä yhteystietoja alan järjestöihin."

PIRJO JOENSUU