kirjat

valokuvat


suakkunoita

Pilvipolun kennel


maatiaiset

sh-ori Pilven Poika
arkisto

yhteystiedot
 

Piparin koskenlasku

Koskimaisema

Matkalla Skibotnista kohti Kilpisjärveä on puolessa välissä komea koski, jossa on useampi kuohuva putous. Päätimme pysähtyä sen kohdalla kahvitauolle ja ulkoiluttaa samalla koirat. Kiipesimme noin puoli kilometriä tunturinrinnettä ylös ja löysimme putouksen partaalta mukavan kahvittelupaikan. Aihki puuhasteli keppiensä kanssa. Piparin laitoin pitkällä hihnalla kiinni jämäkkään vaivaiskoivuun.

 

Pipari huomaa linnun

Pipari huomasi linnun, joka pyrähti ihan lähelle kosken kivelle. Pipari teki valehyökkäyksen, mutta hihnan lukon kieleke olikin jäänyt auki ja seuraavaksi näin koiran harppovan kosken kuohuissa hihna perässään. Olin juuri haukkaamassa ensimmäistä palaa herkullisesta vuohenjuustoleivästä, kun suuni lokashtikin auki ja aloin kiljua Piparia luokseni. Myös Leena yhtyi kuoroon. Meidän epätoivoinen huutomme ylitti kosken pauhun. Pipari keikkui putouksen jyrkänteellä ja vilkaisi meihin päin. Onneksi Pipari on kaikissa tilanteissa nopea eikä se nytkään jäänyt tuumimaan, mitä nuo kiljuu. Alas syöksyvä vesi yritti tempaista koiran mukaansa, mutta viime tingassa se kerkisi hypätä vastarannalle.

 

Pipari väistää

(kuvassa Pipari väistää keppiään vartioivaa Aihkia, mutta samalla nopeudella Pipari reagoi matkan aikana kaikkiin vaaroihin ja pelastui)

Vastarannalla se vielä nopeasti tarkasti, mihin lintu oli lentänyt. Mutta koska linnusta ei enää näyttänyt olevan hupia, Pipari alkoi tulla meitä kohti. Me yritimme epätoivoisesti viittoa, että ei, ei sieltä kuohujen kohdalta. Luultavasti Pipari ei meidän neuvojamme ymmärtänyt, mutta älysi itse hakea turvallisemman kohdan kosken ylittämiseen.

 

Pipari ylittää kosken

Hieman nolo koskenlaskijan paluu. Tässä vaiheessa käteni jo toimivat ja sain otettua kuvan.

Huokasimme, että olipa se lapinkaste ja jatkoimme kahvinjuontia. Mutta minne oli kadonnut minun herkullinen juustoleipäni?

Aihki

Aihki nuoleskeli tyytyväisenä huuliaan. Serkku oli järjestänyt mukavan sählingin ja Aihkille herkutteluhetken.

 

Kosken partaalla

Tässä ihan putouksen partaalla Pipari keikkui.

 

Pipari katsoo koskeen

Kuules Pipari, tämä matka olisi voinut päättyä hyvin surullisesti.

 

Putous

 

Pipari

Piparin tunnuslause: Elä hetkessä ja toimi hetkeäkin nopeammin.