CIKKIN sukukokous
lauantaina 30. syyskuuta 2006 Kontiolahden VarparannassaCikki ruskassa

Cikki in memoriam
Museokoiran jäljillä

Olin suunnitellut jo pitemmän aikaa pitäväni Cikkin kymmenvuotispäivän kunniaksi sukujuhlat. Vaikka Cikki ei enää itse juhliin osallistunutkaan, sen jälkeläisiä saapui ilahduttavan paljon. Kaikkiaan tapasin viikonlopun aikana noin puolet kaikista Cikkin jälkeläisistä kolmessa polvessa.

Yleisöä

 

Arvioijina lauantain sukukokokouksessa toimivat Tarja Lackman ja Tiina Kuosmanen. Jokainen koira sai henkilökohtaisen kirjallisen arvion. Tarja ja Tiina totesivat yleisesti Cikkin jälkeläisistä:

Tiina ja Tarja

Kukapa olisi arvannut noin yhdeksän ja puoli vuotta sitten, kun ensi kertaa Cikkin näimme, miten paljon yksi pieni koira voi tuoda tullessaan...

Cikkin jälkeläistöä katsoessamme emme voi olla ihastelamatta ja ihmettelemättä sitä suurta monimuotoisuutta ja tyypin kirjoa, minkä Cikkin jälkeläisiinsä on jättänyt: On pientä ja suurta, lyhyttä ja pitkää, leveää ja kapeaa, vankkaa ja kevyttä, pitkäkarvaista ja lyhytkarvaista, on suoraa ja kiharaa karvaa, pehmeää ja karkeaa karvaa, pitkää ja lyhyttä häntää.

Mutta paljon yhteistäkin toki löytyy: On paljon kauniita päitä, haja-asentoisia korvia, hyviä selkälinjoja, hyviä kulmauksia, lyhyehköjä lanneosia, korkea-asentoisia häntiä, hyviä ilmavia ja suoria liikkeitä ja ennen kaikkea hyviä luonteita, yhtään arkaa tai aggressiivista koiraa ei joukossa ollut. Koirat olivat kaikki hyvin hoidettuja ja elämäänsä tyytyväisen oloisia, rakastettuja perheenjäseniä.

Kauan eläköön Cikkin suku ja levitköön monimuotoisina puroina iloksi ihmisille!

Tarja & Tiina

Pipari ja Silva

 

Hieman tilastoja Cikkistä ja jälkeläisistä 1996-2006

Cikkin jälkeläisiä Pilvipoluilla ensimmäistä polvea 20 (6 eri urosta), toista polvea 34 ja kolmatta polvea 11 eli yhteensä 65, muilla kasvattajilla Cikkin jälkeläisiä toista polvea 3 pentua, kolmatta polvea 13. Kaikkiaan Cikkin nimi esiintyy 78 koiran sukutaulussa, joista Kennelliiton rekisterissä on 63.

Pilvipoluilla pyritään jatkamaan ainakin seuraavia narttulinjoja, jos terveyttä ja luonnetta riittää (kasvattajalla ja kasvateilla):

Cikki - Pilvipolun Silva (i. Torsti)- Pilvipolun Metsänimpi (i. Luka) - Pilvipolun Kaisla (i. Nequam Renny)

Cikki - Pilvipolun Silva (i. Torsti) - Pilvipolun Kevätpilke (i. Nequam Renny) - Ropi (i. Jalakapojan Juutas)

Cikki - Pilvipolun Silva (i. Torsti) - Somakontio (i. Nikku)

Cikki - Pilvipolun Leammi-Ahku (i. Iresa Jytä-Joonas) - Pilvipolun Pipariakka (i. Peanu Vaaprotti)

Cikki - Pilvipolun Leammi-Ämmi (i. Iresa Jytä-Joonas)

Cikki - Pilvipolun Tuntsancabba (i. Piekku)

 

Terveystilastoja

Silmät on tarkastettu 42 % (21 koiralta 50:stä) yli yksivuotiaista Cikkin jälkeläiseltä. Yksi 1. asteen HC-tapaus toisessa polvessa, muuten ei silmissä huomauttamista.

Lonkat tutkittu 40 % (20 koiralta 50:stä:

A (8) 40 %
B (3) 15 %
C (6) 30 %
D (3) 15 %

 

Luonnetesti

Yli 3-vuotiaista on luonnetestissä käynyt 7 koiraa 30:stä (ja Onni epäv. luonnetestissä). Kaikki ovat läpäisseet luonnetestin. Keskiarvo pisteissä on 155p (vaihtelu 113- 207) ja Onnilla 155p.

 

Poropaimennuskoe ja työkäyttö

Poropaimennuskokeeseen on läpäissyt 16 keväällä 2006 yli 1-vuotiaista 43:sta Cikkin jälkeläisestä eli 37 %. Kaksi koiraa on hylätty kokeessa liian kiivauden ja jahtaamisen takia. Toinen on suorittanut kokeen myöhemmin ja palkittu.

Cikkin jälkeläinen on ollut seitsemän kertaa (5 eri koiraa) palkintosijoilla poropaimennuskisoissa.

Tietääkseni Cikkin kolmen polven jälkeläisistä 4 työskentelee porokoirana.

Kolme Cikkin jälkeläistä työskentelee VaPePan hälytysryhmissä.

Pilvipolun lapinporokoirapentueet ja rekisteröimättömät porokoirasukuiset pentueet on päivitetty terveys- ym tietoineen.

 

Koirat laiturilla

Cikki ja tyttäret Pilvipolun Silva ja Leammi-Ahku

 

1. polvi

metsalaisethallaaihkiurho (58K)

Silvan metsäläiset Halla, Aihki ja Urho

2. polvi

maapennuttarratiltumatu (65K)

Vilkun Maa-pennut Tarra, Tiltu ja Tatu

3. polvi

Kisailua

Cikki leikkii lumessa

Cikki talvella 2005

Värikkäät vieraat ja monimuotoiset ystävät

 

Maisemaa